Opplev Os

Nydelig natur rett utenfor dørene. Flotte fjellturer, ypperlige fiskemuligheter, solnedgang i fjæresteinene. Innholdsrikt sentrum med det du trenger av butikker, kulinariske opplevelser og fasiliteter. Nærhet til det meste – det er bare til å teste. Velkommen til vakre Os!

Os sentrum

Et sentrum trenger ikke være stort for å være innholdsrikt – det er Os sentrum et bevis på. Noen dager frister det kanskje med velvære, som spa, massasje, og hudpleie. Andre dager kan en ny frisyre eller oppfriskning av garderoben være på agendaen. Kanskje du er lysten på en kulinarisk kveld med deilig mat og drikke? Eller en time på treningssenter for å få litt endorfiner? Den korte spaserturen din til Os sentrum vil uansett neppe være forgjeves. Her finner du alt fra klesbutikker, frisør og interiør, til døgnåpent treningssenter, apotek og god mat – samlet i en skikkelig koselig gågate.

Frem med fiskestangen!

Hvis du ikke allerede eier det, bør du skaffe deg både fiskestang, sluker og redningsvest. Os er et eldorado for fiske, og like utenfor døren din på Ostunet har du fantastiske fiskemuligheter. Herfra kan du spasere til nærmeste elv, den velkjente Oselva, på bare fire minutter. Det er kort vei til spenning og natureventyr.

Skulle det friste med bølgebrus og sjøsprøyt, har Os et hav av sjøliv og skjærgård. Fritidsfiske i sjø, fra både båt og land – alt etter hva du selv vil og kan. 

Skitt fiske!

Naturen som nærmeste nabo

Som beboer på Ostunet er oppskriften for å dra på tur enkel – én ingrediens. Bare gå ut døra, og du er på tur. Sjø, elv, skog og fjell – det mangler ikke på flotte stier, områder, naturopplevelser og eventyr i nærområdet. Der de fleste må kjøre for å komme til like flotte naturopplevelser, bor du midt i det. 

Hva med å starte dagen med en deilig joggetur i vakre Hesteløypa, like ved hjemmet ditt? Eller en topptur i flott og bratt terreng til populære Linken (479 m.o.h.), med fantastisk utsikt i premie? Frister det mer med sjø enn fjell, er du kun en kort spasertur unna sjøluft og bølgeskvulp. 

Året rundt kan du og familien din berikes med flotte opplevelser. Teltturer med pølser på bålet, badeviker med strandlinje, flotte skiløyper i nærområdet, fiske, småviltjakt, sopp- og bærplukking – Os har utallige naturperler som venter på besøk. 

Idrett, samhold og hygge – for alle på Os 

Fotball, håndball, svømming, golf – på Ostunet er mulighetene mange og varierte like i nærheten av hjemmet ditt. 

Os kommune er kjent for sitt rike aktivitetstilbud. Det store, flotte idrettsanlegget på Kuventræ med sine kunstgressbaner, friidrettsanlegg og gressbane. Idrettshall med muligheter for alt fra håndball til turn. Stor svømmehall for store og små, med forskjellige basseng, boblebad, terapibasseng og kurs. 

For golfinteresserte er Bjørnefjorden Golfklubb noen minutters kjøretur unna. Med god utsikt til fjord, fjell og Folgefonna kan du hygge deg med golf hele året. Her er det utfordringer både for nybegynnere og etablerte spillere. 

Ellers kanskje skating, ridning, roing eller kjøring i crossløype er mer din smak? Uansett hva du foretrekker, kan hele familien utøve, oppleve og utfordre seg selv – like utenfor inngangsdøren på Ostunet.

Fra 35 til 17 minutter

Fana, Åsane, Fyllingsdalen, Ostunet. Den nye veien vil knytte Os og Bergen så tett sammen at Ostunet nesten blir en ny bydel. I 2022 vil det ta deg 17 minutter med bil fra Os til Bergen sentrum – halvparten av dagens reisetid. Mindre tid på kjøring, mer tid til hygge.

Kulturkommunen

Ingen dager trenger å være kjedelige i Os. Med kommunens brede kulturtilbud, er det alltid flotte opplevelser i vente. 

Nydelig plassert i fjæresteinene på Mobergsneset finner du Oseana – et kunst- og kultursenter unikt i Norge. Oseana er en flott arena med alt fra teater, konsert og opera, til kino, restaurant og kunstgalleri, fordelt på 5 800 kvadratmeter. Med sin storslåtte utsikt til fjord og fjell, er senteret verdt å besøke bare for å kikke og nyte. 

På Oseana kunstmuseum kan du oppleve verk av blant annet Munch, Kittelsen, Tidemann og Gude.

Til boligvelger